ΠΕΤΡΙΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ Τ.Θ. 1501 / Τ.Κ. 585 00 ΣΚΥΔΡΑ
Δευτέρα - Παρασκευή 08:00-16:00
23810 71700

Ιστορικό

  Το 1947 ο Hans ten Brink ιδρύει στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας την εταιρεία ΤΕΝ BRINK. Με την ίδρυσή, της η εταιρεία ξεκινά να κατασκευάζει δεξαμενές συντήρησης γάλακτος για τις επαρχιακές περιοχές της Βαυαρίας, μπαίνοντας δυναμικά στον χώρο των τροφίμων.

  Τα επόμενα χρόνια, έχοντας συσσωρεύσει πολύτιμη εμπειρία στην επεξεργασία του ανοξείδωτου χάλυβα, επεκτείνεται περαιτέρω κατασκευάζοντας μηχανήματα για επεξεργασία τροφίμων, όπως τουρσιά (αγγουράκια, πίκλες, λάχανο), σάλτσες, μουστάρδες, ενώ παράλληλα εγκαθιδρύεται και στον τομέα των επεξεργασμένων φρούτων όπως κομπόστες, γλυκά και μαρμελάδες.

  Το 1979 αποτελεί χρονιά σταθμό για την εταιρεία, καθώς ιδρύεται η ΤΕΝ ΜΠΡΙΝΚ ΕΛΛΑΣ και το εργοστάσιο στον Ν.Πέλλας της Κ.Μακεδονίας το κέντρο παραγωγής ροδάκινου, κερασιού αλλά και πολλών ακόμη φρούτων της χώρας μας.

   

  To 1983  η ΤΕΝ ΜΠΡΙΝΚ ΕΛΛΑΣ μεταφέρεται Πετριά του Δήμου Σκύδρας, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ~10.000 m² όπου στεγάζεται έως και σήμερα.

  Εδώ, δίπλα στους Έλληνες παραγωγούς και μαζί με πρωτοπόρους Έλληνες μεταποιητές και κονσερβοποιούς, συσσωρεύσαμε πολύτιμη εμπειρία και δημιουργούμε καινοτόμες λύσεις για διάφορα προϊόντα (ροδάκινο, ελιά, πιπεριά κ.α.)

   

  Το 2012 η εταιρεία προχωρά σε ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, με την απόκτηση CNC πρέσας, τελευταίας τεχνολογίας G-BEND,του οίκου Gizelis Boschert.

  Το 2014 η εταιρεία με στόχο την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση προχωρά σε μια ακόμη ανανέωση με την απόκτηση CNC ψαλιδιού G-CUT, του οίκου Gizelis Boschert.

  Για πάνω από 35 χρόνια εξυπηρετούμε με συνέπεια τους πελάτες μας στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, με πλήθος έργων σε διάφορες χώρες ( Βαλκάνια, Κ.Ευρώπη, Ινδία, Κίνα, Ασία, Β.Αφρική κ.α.)